Locatie

Cultureel op stap

Als regeringsstad en residentie van het koninklijk huis is Den Haag een stad vol uitdagingen. Het is een bruisende stad vol bezienswaardigheden en historische hoogtepunten, zeker de moeite waard om eens naar te kijken!

Het Binnenhof

Het Binnenhof is een van oorsprong middeleeuws gebouwencomplex. Nu zijn aan het Binnenhof de Tweede en Eerste Kamer en het ministerie van Algemene Zaken gevestigd. Ook de ministerraad en de Raad van State vergaderen in gebouwen die aan het Binnenhof. Het makkelijkste komt u hier dichtbij met de fiets welke u bij ons kunt huren.

Paleis Huis ten Bosch

Paleis Huis ten Bosch in Den Haag is het woonpaleis van koning Willem-Alexander en zijn gezin. Het werd in het midden van de zeventiende eeuw gebouwd. De bekende Oranjezaal is eigenlijk een monument ten nagedachtenis van de eerste bewoner, Frederik Hendrik. Ook dit gebouw kende een woelige geschiedenis, als oorlogsbuit, als gevangenis, als museum, zelfs als bordeel en ten slotte terug als woonhuis van de Oranjes sinds 1815. Helaas kunt u niet naar binnen, wel kunt u van een afstand kijken hoe prachtig dit gebouw is.

Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde is het werkpaleis van koning Willem- Alexander. Elk jaar vertrekt hier de stoet van Prinsjesdag en hier vindt ook het traditionele wuiven van de koninklijke familie plaats vanop het balkon. De achtergelegen paleistuin is voor een groot deel toegankelijk voor het publiek. Het paleis zelf is enkele dagen per jaar te bezoeken en hier komt u gemakkelijk met de auto of de fiets.

Museum Kasteel Duivenvoorde

Museum Duivenvoorde is een rijk beschermde buitenplaats met een statig kasteel in de vorm van een omgracht edelmanshuis en telt in totaal 23 complexonderdelen. Het ligt in de Duivenvoordecorridor onder Voorschoten. Duivenvoorde bezit een prachtige en eeuwenoude kunstcollectie. De portretten, prenten, tekeningen, beeldhouwkunst, meubilair, keramiek, zilver, kostuums, boeken en het archief zijn in de loop der eeuwen verzameld door de bewoners van Duivenvoorde. Daarbij is Duivenvoorde erg fotogeniek, niet alleen het eeuwenoude kasteel, maar ook het adellijk landgoed er omheen is de moeite waard om te bezoeken. Met de fiets bent u er in 20 minuten en met de auto in 10.