Escher in het Paleis

📍 Lange Voorhout 74, Den Haag 🚗 9 min 🚲 18 min

Bekijk hier 120 prenten van de kunstenaar Escher in een Paleis! Van zijn vroege Italiaanse landschappen tot optische illusies, kenmerkende vlakvullingen, onmogelijke gebouwen en wereldberoemde Metamorphoses.

Het winterpaleis

Het Escher in Het Paleis museum in Den Haag is gehuisvest in het voormalige Winterpaleis van koningin Emma. Zij was de weduwe van Koning Willem III en de regentes voor haar minderjarige dochter Koningin Wilhelmina, gebruikte dit paleis als haar winterresidentie. Het paleis werd gebouwd in de 19e eeuw en laat de weelderige architectuur uit die periode zien.

Optische illusies van Escher

De expositie is een eerbetoon aan de geniale kunstenaar M.C. Escher. In dit unieke museum komen bezoekers oog in oog te staan met de fascinerende wereld van optische illusies, onmogelijke constructies en wiskundige precisie die Eschers werk kenmerken. De tentoonstelling omvat Eschers vroege landschapswerken, maar ook zijn wereldberoemde, bijzondere gebouwen en overgangen ofwel Methamorphoses. Bezoekers kunnen de diepgang van Eschers creativiteit ontdekken en de betoverende werelden verkennen die hij op papier tot leven bracht.

Bekijk de website van Escher in het Paleis voor actuele openingstijden en prijzen.

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de laatste aanbiedingen en activiteiten