Tuinen

Japanse Tuin
📍 Den Haag 🚗 7 min 🚲 10 min
De kwestbare, zeldzame Japanse Tuin is slechts 8 weken in het jaar te vinden op Landgoed Clingendael. De bijzondere bloemen en planten bloeien alleen in bepaalde weken in de lente en herfst. Een voorbeeld is de spectaculaire Japanse sierkers bloesemboom. In de prachtige tuin zijn daarnaast een aantal Japanse elementen te vinden, zoals een brug, watervat en lantaarns.

Hortus Botanicus
📍 Leiden 🚗 14 min 🚲 45 min
Is de Japanse Tuin niet geopend? De Hortus Botanicus is het hele jaar door geopend door haar tropische kassen. Naast de botanische binnentuin heeft de Hortus ook buitentuinen. Zowel binnen als buiten zijn mooie bloemen en planten te ontdekken die per seizoen verschillen. Kom hier heerlijk tot rust!

Parken

Wandelen? Picknick? Potje frisbee? Kies een van de onderstaande parken in Den Haag! Of bekijk de parken in Leiden.

Westerbroekpark
📍 Den Haag 🚗 8 min 🚲 23 min
Dichtbij het strand van Scheveningen ligt het Westerbroekpark. Het grote park heeft speelweiden, vijvers en watergangen. Tussen juni en oktober bloeit hier de prachtige rozentuin: het Rosarium. Daarnaast zijn er hier regelmatig leuke events!

Huijgenspark
📍 Den Haag 🚗 12 min 🚲 21 min
Het Huijgenspark ligt in het stadscentrum van Den Haag. Hierdoor is het park omringd met prachtige panden, klassieke straatlantaarns en er zijn speeltoestellen. In het stadspark zijn regelmatig evenementen.

Paleistuin
📍 Den Haag 🚗 14 min 🚲 20 min
Wilt u zich even als een royal voelen? Verscholen tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Archief ligt de Paleistuin met bloemengazons, vijvers, oude bomen en een labyrint. 'S Zomers op zondag wordt er zelfs gratis yogales gegeven!

Zuiderpark
📍 Den Haag 🚗 16 min 🚲 35 min
Het Zuiderpark werd geopend in 1936 en is het eerste volkspark van Nederland. Er kan worden gewandeld, gefietst, gezwommen, gebarbecued en hardgelopen. Een bijzondere plek in het park is de uitzichtheuvel De Villierskopje, of de Middeleeuwse eendenkooi. Grote events zoals 
Parkpop, Milan Festival en concerten van Openluchttheater Zuiderpark worden hier gehouden.

Landgoederen

Landgoed Clingendael
📍 Den Haag 🚗 5 min 🚲 13 min
Dicht bij het hotel ligt Landgoed Clingendael. Het landgoed heeft prachtige natuur, slingerende wandelpaden en speelweides. Daarnaast is hier 8 weken in het jaar de Japanse Tuin te vinden.

Landgoed de Horsten
📍 Wassenaar 🚗 7 min 🚲 23 min
Koniklijk Landgoed De Horsten is een groot natuur- en wandelgebied aan de rand van Wassenaar. Het verbindt de landgoederen Eikenhorst, Raaphorst en Ter Horst met elkaar. Van 2003 t/m 2019 woonde Koning Willem-Alexander met zijn gezin in Villa Eikenhorst op het landgoed.

Landgoed Ockenburgh
📍 Den Haag 🚗 18 min 🚲 47 min
Landgoed Ockenburgh is ruim 350 jaar oud en gelegen in de duinen dichtbij strand Kijkduin. Op het landgoed is villa Ockenburgh te vinden, een klassieke, witte villa in landschapsstijl. Verder is er het 'hyacintenbos', waar in april wilde hyacinten bloeien. Voor de kids is er het 'Kabouterpad', een wandelroute van ca. 1 km waar kabouter taferelen te ontdekken zijn.

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de laatste aanbiedingen en activiteiten