Locatie

Ontdek de natuur

Het hotel is gelegen in een groene omgeving. Op de stranden van Scheveningen en Wassenaar kunt u genieten van de zon en de zee. Naast de stranden van Scheveningen en Wassenaar biedt onze omgeving ook prachtige natuurgebieden waar u kunt wandelen en fietsen. De bossen, weilanden, stranden en de nabijheid van het uitgestrekte duingebied maken Wassenaar tot een unieke wandelgemeente in de Randstad.

Wassenaarse Slag

De Wassenaarse Slag is een afgelegen strandopgang bij duingebied Meijendel, ten noorden van Den Haag. Het acht kilometer lange strand van Wassenaar is voornamelijk bekend om zijn prachtige natuurgebieden. Naast natuur vind je op de Wassenaarse Slag een aantal strandtenten waar je rustig kunt genieten van lekkere gerechten en het mooie uitzicht over de Noordzee. Met de auto bent u er met 12 minuten, maar u kunt ook een fiets huren en dan staat u met 35 minuten op het strand.

Meijendel

Meijendel is een uitgestrekt duin- en natuurgebied ten westen van Wassenaar en ten noorden van Den Haag en Scheveningen. Dankzij de vele fiets-, wandel- en ruiterpaden zijn de duinen van Meijendel uitermate geschikt om te genieten van de Nederlandse natuur. Ook beschikt het bos over een speeltuin voor kinderen, het Monkeybos. Hier kunnen er hutten worden gebouwd en in bomen worden geklommen. U kunt hier naar toe rijden met de auto en met 10 minuten staat u op de parkeerplaats, met de fiets is dit 15 minuten

Het Haagse Bos

Het Haagse Bos is ongeveer 100 hectare groot en wordt ook wel eens de groene ingang van Den Haag genoemd. Een uiterst geschikte plek voor een wandeling of een picknick. U heeft gegarandeerd een leuke middag in de natuur. Er zijn prachtige plekjes om even te zitten in de zon of in de schaduw, aan het water of tussen de bomen. Het Haagse Bos beschikt over verschillende speelplekken voor kinderen. 

De Koninklijke Landgoederen De Horsten

Koninklijke landgoederen de Horsten is een groot natuur- en wandelgebied aan de rand van Wassenaar waar u met 15 minuten fietsen of 5 minuten met de auto naar toe kunt rijden. Het verbindt de landgoederen Eikenhorst, Raaphorst en Ter Horst met elkaar. Van 2003 tot en met 2019 hebben Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters in Villa Eikenhorst gewoond. Het huis is helaas niet open voor bezoekers. De Horsten zijn al meer dan 150 jaar in het bezit van de Koninklijke familie. Het gebied beschikt over verschillende wandelroutes. Verscholen tussen landgoederen De Horsten ligt Theepaviljoen De Horsten. Hier kunt u 's winters heerlijk opwarmen met een kop jäger en in de zomer genieten van een glas wijn op het terras. 

Zuiderpark Den Haag

In het voorjaar van 2023 is het 100 jaar geleden dat officieel het plan voor het Zuiderpark werd goedgekeurd. Het was het eerste voorbeeld van een volkspark. Datzelfde jaar ging de eerste schop de grond in. Na de officiële opening in 1936 wisten heel veel Hagenaars en Hagenezen het park te vinden. Er wordt gewandeld, gefietst, gezwommen, gebarbecued en hardgelopen. Het park heeft veel bijzondere plekken, bijvoorbeeld de uitzichtheuvel De Villierskopje, of de Middeleeuwse eendenkooi. Er zijn ook grote evenementen in het park zoals Parkpop en Milan Festival. In de zomermaanden zijn er ook veel bijzondere concerten in Openluchttheater Zuiderpark.  

Landgoed Wittenburg

Landgoed Wittenburg bevindt zich aan de overkant van ons hotel. Het beschikt over mooie wandelroutes, een klein strandje en een groot grasveld. Midden in het landgoed bevindt zich Kasteel de Wittenburg. Kasteel De Wittenburg werd tussen 1899 en 1900 gebouwd.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog namen de Duitsers het kasteel in. Momenteel wordt Kasteel de Wittenburg voornamelijk gebruikt voor verhuur van zalen voor concerten en is het de bekendste trouwlocatie van Wassenaar. 

Japanse Tuin Den Haag

De Japanse Tuin bevindt zich in Landgoed Clingendael. Dit is een van de mooiste landgoederen van Nederland waar u met 10 minuten fietsen of 5 minuten rijden met de auto middenin staat. Met zijn prachtige natuur, slingerende wandelpaden en grote speelweides is het landgoed een fantastische plek om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Het pronkstuk binnen Landgoed Clingendael is de Japanse Tuin. Hier zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De tuin is heel kwetsbaar. Daarom is de Japanse Tuin slechts 8 weken in het jaar geopend. De Japanse Tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael. Het is de enige Japanse Tuin in Nederland van rond 1910. Het heeft daarom een hoge historische waarde.

Scheveningen

Scheveningen is het bekendste strand van Nederland. Direct achter het bruisende Den Haag vindt u het Scheveningse strand. U kunt hier wandelen, zwemmen, zonnen en surfen. Het strand is 4,5 kilometer lang en kan worden opgedeeld in vier verschillende gebieden: Zwarte pad, Noorderstrand, Zuiderstrand en Kijkduin. Elk gebied heeft zijn eigen charmes.