Locatie

Musea

Mauritshuis

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.

Fiets ± 20 min Auto ± 10 min

Louwman Museum

Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur.

Lopend ± 20 min Fiets ± 6 min Auto ± 3 min 

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag is een cilindervormig schilderij uit het jaar 1881 geschilderd door Hendrik Willem Mesdag. Het schilderij is ongeveer 14 meter hoog en heeft een omtrek van 120 meter. Het schilderij, dat een van de oudste 19e-eeuwse panorama's in de wereld is, is een vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen. Het behoort tot de 'Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg' uit 1990.

Fiets ± 20 min Auto ± 10 min 

Gemeentemuseum

Het Gemeentemuseum Den Haag bezit schilderijen van onder anderen Piet Mondriaan, Pablo Picasso, Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Charley Toorop, Claude Monet en Francis Bacon. De collectie Moderne Kunst van het Gemeentemuseum biedt een overzicht van de Nederlandse kunst sinds het begin van de 19e eeuw, aangevuld met karakteristieke voorbeelden van kunst die in dezelfde periode in andere landen ontstond.

Fiets ± 25 min Auto ± 10 min 

Escher Museum

Escher in Het Paleis is een kunstmuseum aan het Lange Voorhout in Den Haag.

Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher en is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is.

Fiets ± 20 min Auto ± 10 min 

Museum de Gevangenpoort

Museum de Gevangenpoort is een icoon in Den Haag. In de 13de eeuw vormde dit gebouw de imposante toegangspoort tot het Binnenhof. Enkele eeuwen later werd het een gevangenis en gerechtsgebouw van het machtige Hof van Holland. Hier zie én beleef je hoe mensen in vroeger tijden werden opgesloten, berecht en gestraft. In welke cellen zaten zij vast? Was er verschil tussen arme en rijke gevangenen? Waar kregen zij hun vonnis te horen? En welke straffen werden er gegeven? Je hoort er alles over tijdens een rondleiding met gids.

Fiets ± 20 min Auto ± 3 min 

Museum Beelden aan Zee

Het museum Beelden aan Zee in Scheveningen is het enige Nederlandse museum dat zich uitsluitend met de beeldhouwkunst bezighoudt. De aandacht gaat uit naar moderne, hedendaagse internationale sculptuur, vooral van na de Tweede Wereldoorlog. In de Grote Zaal zijn driemaal à vier maal per jaar wisselende tentoonstellingen te zien. Die kunnen thematisch opgezet zijn, per stroming of rond de persoon van een kunstenaar.

Fiets ± 25 min Auto ± 10 min 

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden in Wassenaar. Museum Voorlinden verbindt mensen, kunst, natuur en architectuur. Museum Voorlinden kent drie delen: een wisselende collectietentoonstelling, een soloshow van een grote kunstenaar en de Highlights.

Lopend ± 30 min Fiets ± 10 min Auto ± 5 min