Toeristische info

Locatie

Liberty Tall Ships Regatta

Op het water 20- 23 juni 2019

Tijdens Sail op Scheveningen zullen er tal van activiteiten op het water en op de schepen worden georganiseerd. Om te beginnen zullen de schepen met een grote Sail-in Parade worden binnen gehaald. Hierbij zullen op authentieke wijze de loodsen aan boord van de schepen op zee worden gebracht: met Gig’s (authentieke zeeroeiboten). Deze Gig’s zullen racen om hun loods op het eerste schip te mogen zetten. Zo wordt er ook nog een sportieve uitdaging aan deze parade toegevoegd.

Gedurende het evenement zijn er alle dagen schepen open om te bekijken en bezoeken. Ook is het mogelijk een vaartocht te maken op enkele van deze traditionele schepen.

Op het land

Op de kade en op het strand worden vele activiteiten georganiseerd. Zo wordt er in samenwerking met het Beach Stadium een sportdag georganiseerd voor de crew en trainees van de schepen. De crew parade is een niet te missen onderdeel waarbij de verschillende crews van alle schepen zich van hun beste kanten laten zien.

Ook is er aandacht voor de Scheveningse visserij. Zo kan men heerlijk genieten van verse vis en kookdemonstraties en zijn er ook competities als netten boeten, haring kaken en garnalen pellen. Elke avond wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.